21.03.2023 г., 22:06 ч.

Пътят след Бога 

  Поезия
384 2 1

ПЪТЯТ СЛЕД БОГА

 

Аз никога не си кривя душата.

До своя край така ще продължа.

За мене всяка Истина е свята.

Не я заменям никога с лъжа.

И моя поглед нищо не помътя! –

ни подлост, нито завист, нито злост.

Два века вече чист вървя по Пътя,

по който кротко води ме Христос.

 

Понеже няма да дочакам трети –

с напразните надежди се простих.

В кохортата от Български Поети

подписах с обич своя кратък стих.

Не си мечтая злато, лъст и слава.

И благо сторвах всекиму добро.

И знам добре какво след мен остава –

един бял лист – и пачето перо.

 

21 март 2023 г.

гр. София, 15, 40 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В кохортата от Български Поети
    подписах с обич своя кратък стих.
    Не си мечтая злато, лъст и слава.

    Да бяха всички пишещи като теб, Валюше.
Предложения
: ??:??