1.08.2007 г., 12:56 ч.

Пъзел (Призма 43) 

  Поезия
856 0 8

"Ще се радвам на всеки нов ден…"
Анушка

Пъзел

Радвам се на този Златен ден.
(И на листопада!)
До червено тлеят, вътре в мен,
чувствата. На клада.

Някой ме пре-режда през съня.
Някой режисира.
Милите си спомени роня.
И му асистирам...

Как ще се събудя след това?
Кой ще бъда утре?
Спомням с мъничко тъга
вчерашното утро.
*
Радвам се. На всеки (златен) ден,
гледам със Надежда.
Пъзел е Животът ни. Свещен.
Кой ли го подрежда?

31 Януари 2004, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??