14.09.2013 г., 12:38 ч.

Рай 

  Поезия » Пейзажна
779 0 0

Слънцето бавно изгрява 

над студената мокра земя.

И бавно изсъхват дъждовните 

капки от новородени дървесни листа. 

 

Отива си мракът - изчезва страха

от невинните детски лица. 

По високите върхове последните

късчета сняг се топят.

 

Разгръща се бистро, синьо небе и 

птици по него радостни песни редят.

Радост душите ни сгрява,

от радост очите сълзят.

 

Полета, ливади - разцъфват,

диви животни спокойно пасат.

Океани, морета утихват,

моряци щастливо крещят.

 

Вечно лято ще дойде с любов, тишина.

Безгрижна игра ще настане, лудо сърца ще туптят.

Всяко сърце милост ще среща, всяка душа - чистота.

Любов ще изпълва нашата тиха, красива планета Земя.

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??