28.08.2012 г., 10:34 ч.

Райска приказка 

  Поезия » Друга
556 0 2

Райска приказка


Създал е Господ - райски кът,

нарекъл го със името Земя.

Сътворил за нея планина,

а покрай нея да тече река.


Създал е Господ - птица,

да пърха във небето с крила.

За нея сътворил - гора,

да свива своите гнезда.


Създал е Господ - поля,

за тях е сътворил цветя.

Дал им слънце да ги грее,

дал им вятър да ги вее.

 

Създал е Господ - човека,

направил от реброто му жена.

Показал райската Земя,

с цялата ù прелест, красота.


Създал за тях - Любовта,

но ги наказал за греха.

Научил ги да се обичат

и да пеят.

Накарал ги да плачат,

да се смеят.



© Ирина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??