Прогонени от Рая – на Земята,
затворени сме в немощни тела.
Душите ни безпомощно се мятат,
сред куп беди мечтаят за крила.
А в райския чертог не е щастлива
змията, победила чрез плътта –
пак гледа към човека завистливо
и тайно си мечтае за калта.
27.07.2017
© Мария Димитрова Всички права запазени