8.06.2012 г., 2:35 ч.

Рана от ляво 

  Поезия » Друга
802 0 2

Рана от ляво


През времето минавах забързана, задъхана.

С венец от рози, напоен с мечти.

Изгрева загърбвах, подминавах залеза...

Не спирах, не поглеждах

дали след мен остават рани - следи!


 

Обичах и мразих...

Създавах и убивах...

 

 

Много пъти се раждах...

Много пъти умирах !

 

Но... днес открих - ето тук от ляво

 

имам рана!

Рана? Боже опази!

Подрязвах роза призори - 

от нея просто съм одрана.

 

Съвестта е личната ми стража будна -

все едно къде, защо...

Все ме пита и разпитва -

ти ли си на Бога дъщерята блудна,

или костица от Сатанинското ребро?

 

- Не знам, не знам...

Прошепвах в просъница на предела

между мрак и светлина.

А може да съм дъщеря и на... Мистрал,

щом тази рана се отвори

със скалпел на вятър полудял...

© Елора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??