25.10.2016 г., 12:28 ч.

Ранна есен 

  Поезия » Пейзажна
326 1 2

Ранна есен

 

Небето есенно е тъмно.
Дъжда край мен барабани...
О, не личи, че вече съмна –
и есента се настани!

 

През лятото така я чаках,
мечтаех тя да ме спаси.
За циганското лято плаках,
и чаках то да ме спаси!

 

С очи притворени я слушам,
тя истински с света спори!
И ромона ѝ ми е нужен,
сега да ме пресътвори!

 

Унесен споровете слушам,
и тъна в селския покой,
за лято мъничко въздишам,
и мисля, че света е мой! 


08. 10. 2015 г. Драгойново

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??