17.03.2022 г., 6:38 ч.

Ранно лято 

  Поезия » Пейзажна, Свободен стих
267 0 0

Ранно лято

 

Шест часа сутринта.

Ранно лято.

Срамежливо слънце гони нощта.

Лек дъждец и аромат на мокър камък.

Жадната земя пие вода.

Сънливо и бавно е небето,

но свежо започва денят.

Мирис на палачинки и вкус на сладко.

Светът се пробужда,

жалко, че този миг е за кратко.

 

 

 

2020 г.

© Гергана Карабельова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??