20.01.2013 г., 15:47 ч.

Равносметка 

  Поезия
552 0 3

 

   Равносметка

 

 

Не бе за мен и този свят,

изчистил дрешника от старите играчки,

безчувствено оглозган и без грях,

забравил даже и да плаче...

 

Не бе за мен и този бряг,

на който алчността стърчи простряна,

а пясъчните кули с детския ми смях

лежат на дъното на океана.

 

Не бе за мен това небе,

закрито с облаци от суета,

мечтите паднали на колене

римуват образи в голямата лъжа.

 

Отивам си преди да ослепея

за всичко истинско и просто.

Завръщам се към детството... на кея,

с един рибар да си похапнем постно...

© Петър Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??