3.10.2009 г., 21:09 ч.

Разбито сърце 

  Поезия » Любовна
1030 0 5

Цветни дъги задушават те силно.

Потребности малко, но в шепа държиш.

Прилив на глухо мълчание.

Вкочанен си, но под топлия дъжд.

Капчици малки заливат те целия

и давиш се, защото се боиш.

Прехвърчат листа, прахът те шиба в лицето,

а ти не бягаш – там си стоиш.

Като от картина всичко си пасва,

като от вълшебна приказка блести и блести.

Безчувствено докосване.

Заслепен от небесното чудо,

минават през пръстите капчици дъжд.

Цветовете топят се и стават един,

картините пръсват се тихо…

Дишаш отново, без нищо задушен

и палиш безпомощно.

Опитваш се да запълниш дупката вместо сърце,

потегляш  болезнено по отъпканото шосе.

© Бори Панчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??