21.10.2016 г., 22:49 ч.

Разбрах 

  Поезия » Философска, Друга
441 2 2

Разпитвал съм за тебе при търговците,

но те не ме разбраха -

попитаха за срок на годност

и аз си тръгнах с малко страх.

 

Разпитвал съм за тебе при бродягите,

но те не ме разбраха -

попитаха обувките не ме ли стягат

и аз си тръгнах с малко страх.

 

Разпитвал съм за тебе при богатите,

но те не ме разбраха -

попитаха часовникът ми златен ли е

и аз си тръгнах с малко страх.

 

Разпитвал съм за тебе при монасите,

но те не ме разбраха -

накрая ме попитаха дали жена си

и аз си тръгнах с малко страх.

 

Разпитвал съм за тебе даже кучета,

но те не ме разбраха -

попитаха за шумкащи боклучета

и аз си тръгнах с малко страх.

 

Разпитвал съм за тебе даже камъни,

но те не ме разбраха -

попитаха за някакво търкаляне

и аз си тръгнах с малко страх.

 

Попитах се за тебе в огледалото

и то изтръпна с малко страх,

отговори на въпроса невербално,

а аз не мръднах и разбрах.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??