21.03.2018 г., 22:31 ч.

Разбрал ли е? 

  Поезия » Философска
611 8 17

В безимения полюс на сърцето

отдавна няма място за въпроси.

А въздухът насилствено отнет е,

издъхва на проплакващи откоси.

 

Излюпена, невинността е пате

в кълчищения вик на присмехулник.

От Бог или от Дявола изпратен,

светът забравя своя прощъпулник.

 

Забравя, че расте на хоризонта

от въздуха по-синя перуника.

Заменя я с изкуствени корони,

качени на отломъци от никой.

 

Пернатата му гиздавост се скубе

и шутовски започва да изглежда.

Последният му опит ще е труден.

Рабрал ли е как гибел се прережда?

 

21.3.2018

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??