Разцъфтя
в полето златно цвете -
и край него се тълпят мъжете:
с обич и любов го обкръжават,
радват му се и го обожават!
Искам
да повехне това цвете
и да му изчезнат цветовете!
Да разцъфва
с мен в уречен час -
да си го обичам само аз!
© Ангел Чортов Всички права запазени
По две причини: първо - те ревнувам;
а втората, защото се страхувам
че те ще бъдат по-добри от мен
и аз от тeб ще бъда отстранен!