Разделя ни цигара. Дим. И пепел.
И силно питие, недоизпито.
И може би ключът. И часовете,
в които си забравил да обичаш.
Разделят ни студените моменти
това, че някак спрях да те сънувам.
Това, че се превърнахме във сенки
на своето рутинно съществуване.
Разделят ни цветята. И звездите.
Защото спряхме да си ги споделяме.
Ти гледаш към Луната. Аз -в очите ти.
На теб ти е студено. Да, студено е.
Разделят ни стените. Дим и пепел.
Разделя ни камината. Покоят.
Една цигара. Ключ. И часовете,
в които аз престанах да съм твоя.
© Деница Гарелова Всички права запазени