15.09.2011 г., 20:12 ч.

Раздяла №20 

  Поезия » Друга
854 0 4

Спри! И аз ще ти кажа "не тръгвай".

Не, не поемай по онзи завой

и с крачки от вятър не стъпвай,

 

зная, че близо е свършекът твой.

Зная, че тя ще трябва да дойде,

нейният дъх ще багри сега

 

всяка минута, посока и после

шума ще струпа над твойта душа.

Не! Не изтичай на капчици пот,

твърде голямо е празното,

 

дето след теб ще наричам живот,

дето от него трудно опазвам се.

Тръгваш. Нищо, че не съм готова.

Тръгвай! Аз ще те чакам отново.

 

 

 

Посветено на отиващото си лято, 20-то поред в живота ми :)

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??