25.02.2009 г., 22:09 ч.

Раздяла с живота 

  Поезия » Друга
846 0 3

Тъй бързо времето минава -

сърцата стягат се, болят,

с тъга посрещаш новите години,

в такива дни душата те боли...

... но пак ще бъдем с души свободни

и тихо с мъка ще прошепваме,

и с болките - нежността замрежваме.

Думи ласкави и мили,

в битието там събрани,

тъгува ТЯ за своите години,

тъгува ТЯ за спомените стари...

Спаси я тишина,

върни я!

Тук при нас я остави,

само онова - ЖИВОТА й дари...

Живот, поспри се, остани!

... и между проглас и молитва

искри душицата ù, искри...

Все още от предишни рани,

върху сърце и по лице

и гласът и топъл, нежен,

още екне с тътен!...

... Все още,

докато душата на друг човек просветне

в угасващата ù снага.

От тихия шепот на думите ни

остават затворени нейните очи,

спомени, дълбоко пронизващи,

дават край на мислите ни.

 От тихия шепот на душата ù

се затвориха завинаги нейните стари очи.

... И само споменът за НЕЯ вечен пак гори!...

© Пламена Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да наистина тъжничко, но това си е цялата истина. Описваш болката и скръбта на близките.
  • Дааа тъжно!!
  • Тъжно започваш първото си стихче.Дано следващите си по-весела!
Предложения
: ??:??