24.07.2020 г., 11:20 ч.

Раздялата 

  Поезия » Любовна, Философска
443 0 1

 

Раздялата

 

Крещят безумни разстояния,

ще ни дели Вселена цяла,

но може би очарование

се крие и в една Раздяла!...

 

С опровергаваните Истини

сами из лунните полета

ще има време да осмислим

към чувствата си пиетета...

 

Мечтите Вятъра ще яхнат

в посоки не от тях избрани –

цветята (вярно!..) ще увяхнат,

но ароматът ще остане...

 

И на Живота във хазарта

ще смигнем пак на крупието

понеже печеливша карта

ни трябва (както е прието),

 

че нейде вече отлежава

и виното за нови срещи...

... Съдбата ще се забавлява

когато правим стари грешки!...

 

А някой, някога бе казал:

„и най–красивата  раздяла

е малка смърт” и бе отказал

да сключи договор със Дявола...

 

И Неизвестното ни грабва –

като планински бързей влачи,

а знае се сега, че трябва

поне единият да плаче...

 

... Мълчим и всеки се опитва

да гони старите проблеми...

... И както в страст преди молитва –

с очакване сме заредени...

 

... А пък понеже и ще имаме

безкрайно време за размисъл –

в страстта ни – днес необяснима

тогава да открием смисъл!...

 

Едно време в Индийски океан

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А някой, някога бе казал:

    „и най–красивата раздяла

    е малка смърт” и бе отказал

    да сключи договор със Дявола...


    Хареса ми! Поздравления!
Предложения
: ??:??