Раздялата
Крещят безумни разстояния,
ще ни дели Вселена цяла,
но може би очарование
се крие и в една Раздяла!...
С опровергаваните Истини
сами из лунните полета
ще има време да осмислим
към чувствата си пиетета...
Мечтите Вятъра ще яхнат
в посоки не от тях избрани –
цветята (вярно!..) ще увяхнат,
но ароматът ще остане...
И на Живота във хазарта
ще смигнем пак на крупието
понеже печеливша карта
ни трябва (както е прието),
че нейде вече отлежава
и виното за нови срещи...
... Съдбата ще се забавлява
когато правим стари грешки!...
А някой, някога бе казал:
„и най–красивата раздяла
е малка смърт” и бе отказал
да сключи договор със Дявола...
И Неизвестното ни грабва –
като планински бързей влачи,
а знае се сега, че трябва
поне единият да плаче...
... Мълчим и всеки се опитва
да гони старите проблеми...
... И както в страст преди молитва –
с очакване сме заредени...
... А пък понеже и ще имаме
безкрайно време за размисъл –
в страстта ни – днес необяснима
тогава да открием смисъл!...
Едно време в Индийски океан
© Коста Качев All rights reserved.
„и най–красивата раздяла
е малка смърт” и бе отказал
да сключи договор със Дявола...
Хареса ми! Поздравления!