6.06.2023 г., 8:40 ч.

Разговор 

  Поезия » Хумористична
216 0 0

-Да се омъжа, искам, мамо,

безкрайно много, ала само

да се реша не мога аз,

затуй го ти реши тогаз.

 

Имам няколко решения:

женихи с явни намерения,

и те объркват ми главата,

но ти си опитна в нещата.

 

Кажи към кой да се насоча-

към стар,но фрашкан със мангизи,

или пък друг да ти посоча-

младеж, но нямащ даже ризи?

 

А може мъж, почти в разцвета,

със сносни доходи, обаче

обича много мухабета

и пий, та чак да те разплаче?

 

-Дъще, ще ти дам съвет:

смело питай бай Гецан!

Акъли дава той наред,

а и дърт е бонвиван

 

и веднага ще помага

да намериш брачно ложе.

Не успее ли той, драга,

и неволята не може!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??