21.02.2017 г., 10:01 ч.

Разговор с ангела 

  Поезия » Гражданска
418 0 0

Ангел мой, не за себе си падам в молитва смирен,
а за таз, към която аз вечно длъжник ще съм само,
от Европа без помощ що гледа грядущия ден:
на афганци кажи, че зад Странджа земя за тях няма.

Горе вий предрешавате сложни държавни съдби –
кое царство да бъде погубено с черна измама
и чии стени да разрушат ерихонски тръби.
На афганци кажи, че зад Странджа земя за тях няма.

Мойта страдала, мила страна в труден час съхрани –
върху картата – мъничка, а във сърцето – голяма.
дай ѝ мирен труд, път към нагоре, деца, бъднини,
на афганци кажи, че зад Странджа земя за тях няма.

 

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??