30.08.2008 г., 13:26 ч.

Разговор с любовта 

  Поезия » Любовна
912 0 19

Какво да ти кажа, Любов? Какво да ти кажа?...

Не зная защо се отрекох от тебе, не знам - докога.

Ти беше светулка в живота ми - толкова важна!

Ти  беше и глътката въздух... А виж ме сега?

 

Сега съм забутана в грижи, тревоги и тичане.

Не стигат за тока и хляба... А как за кафе?

От толкова сметки не помним какво е обичане

и сух битовизъм усмивките даже краде.

 

Но тебе те има! Не си се превърнала в минало!

Наоколо дебнеш и чакаш удобния час.

Когато за миг ще разплискаш кръвта ни изстинала

и нова, и свежа, и чиста - ще тръгнеш до нас.

 

Какво да ти кажа, Любов... До гроб да те има!

Защото земята напразно без теб се върти.

Защото звезди се взривяват за твоето име.

Защото си слънце. И въздух! И всичко си ти!

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??