28.07.2015 г., 15:38 ч.

Разговор с Любовта 

  Поезия » Любовна
473 0 8

РАЗГОВОР С ЛЮБОВТА

- На кой кръстопът с теб се разминахме,
самотни поели по свойте пътеки?
До чужди огнища, до огън изстивахме...
Любов, ти не идваш навреме при всеки...


Защо си ни днес, окъсняла и тъжна?
Какво ли на нас в есента ще дадеш?
Кажи ми, Любов, не беше ли длъжна
истинска в нашата младост да спреш?

 

- Аз съм Бог и Живот и съм вече при вас
още с първото ваше дихание.
Ако вие не чувате Божия глас,
не търсете от мен разкаяние.

 

Няма късна любов. Аз съм вашият път.
Все е време, докато сте живи.
И единствено важен за вас е мигът -
в него двама бъдете щастливи!
25. 06. 2007 г.
Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??