18.05.2020 г., 0:47 ч.

Разговор с нея 

  Поезия » Любовна
455 1 0

Разговор с нея

 

Сънувах сън. Присъни ми се тя

красива, готина с коса в ръката.

Погледна ме: да пием по една!

А ти вземи, та нарежи салата!

 

Нарязах два домата и налях.

Тя вдигна чашата, наздраве каза,

Аз да и откажа не посмях!

Към мен посочи с пръст и ме показа:

 

сега за тебе тук не съм дошла,

Наминах да ударим по ракия.

Рано е за твоята душа!

Да поживее още остави я!

 

Порадвай се на този грешен свят,

а за отвъд когато дойде време

недей да мислиш! Просто си валат!

Тогава твоята душа ще взема!

 

Сега налей да пием за това

което е отминало далече!

От живота част е и смъртта,

за това се радвай днес, човече!

 

Виждаш ме-красива съм, нали?

Аз живея между двата свята

но от мен недей се ти плаши!

Понякога лекувам и душата

 

и търсят ме защото ги боли!

Лекувам ги със вечност във безкрая.

Сега налей ми и не се плаши!

Помни! Със мен ще дойдеш ти накрая!

 

17.05.2020 г.

18ч.27м.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??