23.01.2021 г., 11:35 ч.

Разговор с огледалото 

  Поезия » Друга
181 0 0

- Имаш бръчки.-

огледалото крещи,

слънцето свети безмилостно 

и вае тъжни уморени очи.

 

Сребро проблясва в косите смолисти

като малки сребристи звезди.

Уж звезди а защо ли,

ги крия с къна и бои?

 

- Стара си вече - реди огледалото

- С тези бели коси.

Тъничък глас отговаря:

- Не разбираш нищо, мълчи!

 

Плаха усмивка озарява очите,

уж уморени нали

а сега за секундичка само

в тях изгряват хиляда звезди.

 

Огледалото тихо прошепва:

- Ооо каква красота.

- Извинете - проговаря сърцето.

- Да кажете нещо сега?

 

Всяка бръчка усмихва се плахо

всеки бял косъм надига глава.

Стана чудо, слънцето вънка

в огледалото сякаш изгря.

 

- Нека взема думата моля!

 

- Разбра ли, че бръчките всъщност

са медали за храбри дела,

за болката и тревожните вечери,

за всяка непролята сълза.

 

- Всеки бял косъм в косата говори,

колко силна е мойта душа,

как след бурята слагам подпори

и укрепвам отново света.

 

- Знаеш ли, всъщност съм горда,

че имам бръчки и бяла коса.

Те показват, че по мойта пътека

няма само цветя.

 

© Гълъбина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??