26.05.2010 г., 13:25 ч.

Разходка 

  Поезия » Философска
508 0 1

Решавам днес да напиша аз нещо,

но противно на друг път не ще е зловещо -

ще бъде забавна и светла картина

и с нея себе си сам ще надмина!

 

Започвам със сутрин,

заспала и мудна!

Ах, бляскава утрин -

картинка най-чудна!

 

С енергични махове ставам,

после лице си измивам!

Веднага закусвам

и в пейзажа се взирам...

 

Започвам разходка из чистия парк,

с напета походка оглеждам се пак!

 

Бляскаво Слънце

с лъчи си ме озарява,

а малко момченце

в миг ме поздравява!

 

Поемам по пътечка тясна и кална,

попадам на картинка, мръсна и жална:

 

Съзирам бездомник, във поза прощална,

деня не дочакал на постеля парцална...

Какво да се прави - всеки умира!?

Но защо вечно всеки злината съзира!

 

Той сам си е виновен -

затова подминавам!

С хладни движения, без да съм гузен,

мобилния вадя и полиция набирам!

 

Това е - после се вкъщи прибирам!

И все така далече напред аз се взирам!

© Калин Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво на теб, пишеш страхотно. Ако наистина си на 15 значи в теб има бъдеще. Просто се занимавай с поезия.
Предложения
: ??:??