24.05.2008 г., 18:07 ч.

Разковниче 

  Поезия » Любовна
608 0 7
             Разковниче

Разковниче аз търся по полето -
разковниче на моята любов,
без нея празно е сърцето
и плаче тъжно и само!...

А беше казала ми циганка:
"Когато минеш сам-сама
под лунните лъчи - такава мистика -
тогава ще намериш любовта!..."

"От извор на полето ти да пиеш
ухание на слънчеви цветя,
със капчици вода да се измиеш,
и утринна ще бъде любовта!..."

Така и сторих - тръгнах по полето...
и чаках лунните лъчи,
а после извора намерих -
съзрях зад мене нечии очи!...

Това ли си - предание любовно,
това ли си сънуван призори?...
Циганка погледна във съновник
и каза ми:"След него ти върви!..."

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??