16.06.2012 г., 16:26 ч.

Различна 

  Поезия » Любовна
717 0 8

Различна ли?!...Добре, така да бъде.

Решил си да ми слагаш етикети…

А аз си сплетох мислите на върви,

мегдан премерих с мъдрите поети…

 

И не, че го умея, но когато

реша да разговарям с твойта липса,

си вярвам, че отново съм крилата…

И вятърна, в мечтите се разлиствам –

 

рисувам пристан в сгушените улици

и за кадем…посоки си наричам.

Какво, че пак приличам на безумница,

щом и с тъгата в любовта се вричам…

 

Един износен фар примигва в мрака,

и той, като морето, е различен.

От вчера тук една искрица чака

онази нощ, в която някой срича

 

живота си…И може да обича,

различната жена… И тъжно в мрака

в очите и с луната да се врича,

а в изгрева си с вятър да я чака… 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??