БИХ ИСКАЛА ДА МОГА ДА ИЗЧЕЗВАМ, КОГАТО АЗ СИ ПОЖЕЛАЯ,
КОГАТО В МЕНЕ ДРУГАТА ЖИВЕЕ И НЯМА КАК ДА Я ВЪЗПРА
ДА НЕ ГОВОРИ, ДА НЕ ЧУВСТВА И ДА ПРИЧИНЯВА БОЛКА
НА МОЕТО, И БЕЗ ТОВА, ИЗСТРАДАЛО СЪРЦЕ.
СЪРЦЕ ЛИ? ТО Е МОЯТА ВСЕЛЕНА,
ЩОМ МОЖЕ ТОЛКОВА НЕЩА ДА ПОБЕРЕ:
И ОБИЧ, И ГРЕХОВНОСТ, И ИЗМЯНА,
И СВОБОДА, КОЯТО МЕ ЗОВЕ...
КАКВО Е СВОБОДАТА ВСЪЩНОСТ В НАШИ ДНИ?
НИМА ДА СИ СВОБОДЕН ЗНАЧИ ДА СИ САМ?
ИЛИ МАЛЦИНА САМО СА ИЗБРАНИТЕ
ДА Я РАЗДАВАТ, КАКТО АЗ СИ МИСЛЯ ДА Я ДАМ?...
ЗАМИСЛИХ СЕ!... ДАРЯВАШ НЕЩО САМО, АКО ТО Е ТВОЕ.
ДАЛИ Я ИМАМ, СВОБОДАТА ИЛИ САМО Я ЖЕЛАЯ?
ДАЛИ В МОЙТА КРАТКА ЛУДОСТ ТЯ Е С МЕН
И ТОГАВА ПРЕЗ СЪЛЗИ МЕ КАРА ДА СЕ СМЕЯ?...
ПРЕЗ СЪЛЗИ, ЗАЩОТО ЗНАЯ, ЧЕ ГРЕША.
НЕ ТОВА Е СВОБОДАТА, СИГУРНО НЕ Е И ЛЮБОВТА.
А МОЖЕ БИ Е ПРОСТО ГРЕШКА НА СЪДБАТА,
ИЛИ ПЪК ЛУДОСТ Е НА МЛАДОСТТА...
© Соня Чакърова Всички права запазени