РАЗМИСЛИ
Свят красив и грозен свят,
свят изпълнен със войни,
беден свят и свят богат
на разруха, руини.
Свят, изпълнен със омраза,
свят, изпълнен със любов
и много болести, зараза
видях под златния обков.
Свят изпълнен с гняв!
Обичал ли съм го преди?
Или бил съм прав,
че на мъки е обречен, преди да се роди,
че е свят със собствен нрав,
жесток е, но е свят на нашите деди.
Да, обичам този свят суров,
свят със свои собствени закони
и на всичко вече съм готов
в този неприветлив свят, щастието си аз да гоня.
10.12.2014 г. Велин Гюргаков
© Велин Всички права запазени