Dec 10, 2014, 8:38 PM

Размисли 

  Poetry » Phylosophy
405 0 1

РАЗМИСЛИ

 

Свят красив и грозен свят,

свят изпълнен със войни,

беден свят и свят богат

на разруха, руини.

 

Свят, изпълнен със омраза,

свят, изпълнен със любов

 и много  болести, зараза

видях под златния обков.

 

Свят изпълнен с гняв!

Обичал ли съм го преди?

Или бил съм прав,

че на мъки е обречен, преди да се роди,

че е свят със собствен нрав,

жесток е, но е свят на нашите деди.

 

Да, обичам този свят суров,

свят със свои собствени закони

и на всичко вече съм готов

в този неприветлив свят, щастието си аз да гоня.

 

 

 

10.12.2014 г.                                                                           Велин Гюргаков

© Велин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво! Наистина има за какво да се живее! Отвъдното е твърде мистериозно, защото никой не е ходил там и не се е върнал да ни каже дали е зле или добре! Затова живей! Живей! Живей! Пък каквото стане! Светът е гаден, но ако искаш нещо, има някакъв шанс да се домогнеш до него, до щастието!
Random works
: ??:??