19.12.2021 г., 21:42 ч.

Размисли 

  Поезия » Любовна
647 0 0

Ненадейно озарена

тръгваш след мечтите ти.

И душата ти пленена

чувствено пред мен шепти.

 

Тлеят в мрака младините.

Път от мъдрост съм избрал.

Към живота в дълбините -

аз по него бих вървял!

 

С поглед питаш ме смутена,

от един безгрижен свят.

Факла с чувства упоена -

за нощта, с любовен цвят...

 

Гледката е чисто бяла.

Там сърцето сякаш скрих.

Мъдрост моя, посивяла -

някъде и с теб сгреших!

© ИВАН МИЛАНОВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??