2.02.2020 г., 7:50 ч.

Размисли 

  Поезия » Друга
418 0 0

Избледняха спомените,

като цветовете на едно младежко лято

и очертанията на отлитащото ято.

 

Повехнаха мечтите,

като дърво, прекършено от вятъра

и младостта с ролята на момиче в театъра.

 

Изтекоха годините,

като буйна вода към устието на реката

и пясъка между пръстите на ръката.

 

Разпиляха се надеждите,

като треските на лодка в окото на бурята

и глутница вълци, загубили дирята.

 

Обезсмислиха се думите,

като самотен вик за помощ в гората

и честността в битието на хората.

 

 

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??