12.09.2009 г., 11:05 ч.

Размисли и страсти преди Свети Валентин 

  Поезия » Друга
699 0 5

 

През погледа на съпругата-І част

 

Как мразя да празнувам този ден,

изпълнен със фалшиви задължения,

ти пак ще донесеш цветя за мен,

ще си придам най-ведро настроение.

 

Ще наредиме масата с объркани души,

ще чукнем някоя лъжа-наздравица,

ще ме поглеждаш с гузновесели  очи

прикрили новите ти грехове-светкавици.

 

Нали е празник, някак ще го изтърпим

и някак си ще го претупаме през пръсти,

ти винаги  си с мен на Свети Валентин,

сърцето ти, забравено, ще бъде в чужда къща.

 

Ден на влюбени и на изгубени сърца,

ден за хора  със по две и три лица,

пак тъжната ти  Валентинка аз ще бъда,

нали, заради Веселата, вчера ме излъга.

 

Не можеш още с нея  да се разделиш,

все още съм ти оправдание за празници,

при нея ходиш пълно да се веселиш,

за мен остават празните наздравици.

 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??