16.11.2007 г., 16:47 ч.

Размисли за любовта 

  Поезия
792 0 9

 

                  

                                   Защо за любовта се пише трудно?

                                   Защо не стигат никога слова

                                   и винаги остава неизказана

                                   поне частица истина в мига?

 

                                    Откривала съм в погледа копнежа,

                                    в словата нежни - любовта,

                                    а нощите безкрайни са манежа,

                                    където се разливаше страстта.

 

                                    Знам също и какво е самотата,

                                    какво те мъчи в пълната луна,

                                    как казваш: "Няма да заплача",

                                    когато ти си цялата сълза.

 

 

                                                     ♥ ♥  ♥  ♥   

 

                                    Когато си отива любовта

                                    и в погледа ми липсва настроение,

                                    едвали се замислям над това -

                                    къде изчезна нужното търпение. 

 

                                    Кога престанаха да бъдат нощите, 

                                    изпълнени със дъх на  страстно вино,

                                    и как допуснахме да се роди във нас 

                                    усещане за нещо неизпитано...                 

 

 

 

© Боряна Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??