РАЗМИСЛИ ЗА ЩАСТИЕТО
Какво е щастието?
Казват,
че е птиче кацнало на рамото ти,
четирилистна детелина,
сред многото, помахала ти,
смехът звънлив на мъничко дете,
или приятел верен,
който в труден миг ръката ще ти подаде.
Щастие ли?
Казват,
че щом очи отвориш
и видиш, как животът пъстър те приветства,
гласът на скъпо същество
сърцето кара да потрепва,
преливащо от доброта.
Щастие - човешко, нарича се това!
© Гени Всички права запазени