2.06.2009 г., 23:50 ч.

Размисъл 

  Поезия » Философска
774 0 2

Размисъл

 

Времето е гадно, безразлично,

дъждът кротува тих по клоните.

Теоремите присъстват в учебника

или чакат своето откриване.

Светът събира се в проекция -

в папка, файл, във мегапиксел

и чака своето изтриване...

 

Дъждът раздвижва се по клоните,

теоремите излизат от учебника,

откриват ги децата в парка.

Светът не е проекция, координати

в Гугъл Ърт или във стар атлас.

Тепърва чака своето откриване...

Времето е бурно, динамично.

 

© Любослав Герин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??