РАЗПИЛЯНА НЕЖНОСТ
В най-кратък миг доброто се заражда,
с мечтана обич, в утринна роса!
От поглед на дете усмивка се поражда
и слънчев лъч проблясва след дъжда!
Дали мигът във себе си ще пазим,
дали ще му дарим криле,
или без нужда учим се да мразим,
превръщайки се в свои врагове!
Вървя по път от разпиляна нежност,
събирам я във своите ръце!
Докосвам истини, захвърлени с небрежност
и всичко пазя в своето сърце!
© Руми Всички права запазени