30.11.2008 г., 18:11 ч.

Разпродажба 

  Поезия » Гражданска
794 0 3
 

Двойна порция безумие! Заповядайте, безплатно е!

Любов, цветя, крилати фрази, безподобен маскарад!

Вярвайте, защо пък не? На това му викам щастие.

Измама, фарс, безсънни нощи, непосилна смрад.

 

Благородни думи обещавам, подписа си слагам под това!

Буря, страх, човешки страсти... и хиляди мечти.

На хартия всичко е изящно. Кажи, че не е красота!

Надежда, свян, униние откривам даже във мъртвешките очи.

 

Буди се народът, ще си купи изкупление. О, всемогъща суета!

„РАЗПРОДАЖБА!" пресата гърми, пресвещена простота!

Табелата „Емоции на килограм" даже старците раздвижва.

Щастие и прошка? Безумие неземно! Друг изход се не вижда!

 

Елате, приятели, купете, барем сте „щастливи"

абонати на смъртта, толкоз уродливи!

Обратен път не виждам, покажете ми го, де!

Сякаш препрочитам „Параграф... 22"...

© Йосарян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ам...аз пък не разбрах какво не си разбрала? хаха Какво искаш да ти обясня?..."Параграф 22" го намесвам, тъй като е изтъкан от абсурди (на които искрено съм се смял), а самото стихотворение говори за своеобразно безумие..в такъв смисъл го намесих. Не го приемай така буквално.."Параграф 22...цветя" хаха. Ако не съм те разбрал правилно, моля, кажи.
  • истина..
  • Я, това как съм го пропуснал :/ Нещо погнусата те е ударила сериозно, а? Много добро.
Предложения
: ??:??