Ако крия в себе си Юда:
какво ми остава тогава?
Да вярвам в Исусово чудо,
щом за сребро ще се продавам?!
Да сея истина трънлива
или пък да слушам смирено,
когато някой ме опива
с думи - за други отредени?
Да се моля всеотдайно
на безизразни икони,
а те да се присмиват тайно
на човешките закони?
Ако крия в себе си Юда...
Какво ми остава тогава?
Да бленувам Исусово чудо;
и Юда да ме съжалява!
© Стойчо Станев Всички права запазени
Понякога човек остава сам. И продължава да търси отговорите...