14.02.2023 г., 15:19 ч.

Разпятие за любов 

  Поезия » Любовна
469 1 4

Като в приказен сън твоят лик се явява –

как притваряш клепачи и спускаш нощта

и по рамото меки коси разпиляваш,

а къдриците черни напевно звънтят.

 

Помня нежния допир на устните топли.

Всяко твое докосване сбъдваше блян

и дъха ми превръщаше в стон и във вопъл.

Като факла горях, от любов бях пиян.

 

Сякаш вчера потъвах в очите ти сини

и олтарът пред нас бе от тях озарен;

как отпивахме чаши с пенливото вино,

ти – със рокля от тюл и букетче от крем…

 

Днес със него в ръка влизам в същата църква –

да го сложа до теб в твоя вечен покров.

И да падна в снега след това полумъртъв

във пиянство най-страшно – това от любов.

© Анахид Чальовска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??