20.03.2010 г., 20:39 ч.

Разпънати детелини 

  Поезия » Философска
587 0 3
Какво е животът - въздух погълнат,
на кръст разпъната детелина,
надежда без милост оръфана,
поникнала в сняг малина.

Накъсан се втурва, залутан, пътят,
вървян, невървян - наполовина
ту тромаво-сив, ту задъхан,
 ... ту въглен изстинал.

И когато нощта
сключи звездни ръце,
 уморени, върху неспокойно чело,
 ти единствен,
 в лицето ми поглед вплел,
ще усетиш какво ни разделя.

© Емилия Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??