4.08.2016 г., 11:18 ч.

Разрушителен инфаркт 

  Поезия » Гражданска
329 1 5

Не искам вече да се вдигам

от сън по първите петли.

И сънен още да надигам

с въпроси пълните котли.

И вместо бистрата водица,

да пия дневния батак.

А сякаш начертан по скица,

денят ме бута в грешен такт.

Не искам да се лутам вече

във разтревожените дни.

Мирът ни бяга надалече...

Бушуват всякакви войни.

И кой сега ще надделее:

Аллах ли, или пък Христос?

И кой сега ще да посмее

за отговор на тоз въпрос?

Светът сега се нажежава-

безспорно туй сега е факт.

И този свят се приближава

към разрушителен инфаркт.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??