18.02.2009 г., 20:32 ч.

Разсъбличай ме 

  Поезия » Друга
723 0 10
Разсъбличай ме бавно.
Съблечи ме до голо.
Остави само някой друг
спомен по мене.
Не ще видиш желаното,
може би виждаш грозното.
А красивото търсиш,
но дали го видя?!
(Не от мене зависи.)


Разсъбличай...
Но спри се,
щом стигнеш душата ми.
Виж я отблизо.
Разгърни я.
Тя е непрочетена книга.
А ти си първият й читател.
Прелиствай я бавно.
Ред по ред я чети.
До най-малка подробност.
Като стигнеш до края...
Върни я в началото.
Започни на чисто.


И не си мисли, че...
Не я захвърляй в огъня!
Разпъни я
на масата.
Прикови я със четири гвоздея.

...

Сигурно прозорецът
е останал отворен...
Прикови я към масата,
да не литне...

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??