26.08.2017 г., 16:07 ч.

Разсъмване 

  Поезия » Гражданска
790 0 0

              Разсъмване

 

Разсъмва се. Нощта е уморена

от болка и наслада, от екстаз.

Зората пак се ражда подмладена,

усмихната във този ранен час!

 

Сънен, тротоарът оживява,

сенките топят се в утринта.

Зад завоя мракът се стаява

гонен и уплашен от деня.

 

Улиците, нощем мълчаливи,

вече са преливаща река.

Рукнали като потоци живи,

те поемат шумната тълпа.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??