8.02.2011 г., 20:31 ч.

Развод 

  Поезия » Любовна
981 1 4

На себе си оставям огорчението,

за теб поделям радостта.

Как ще разделим ли думите?

Ти вземай топлите слова!

 

На мене остави мълчанието,

а ти на топло прибери смеха!

Оставям ти и всички спомени,

с които радвахме света...

На себе си оставям белезите

и отказвам ти за тях спорим!
Нека си говорят с мене,

нека Аз и Те се борим...

 

На теб оставям светлината

на всички песни и небесни химни -
да палят огън във душата
през всичките житейски зими...

На себе си оставям болката
и няма да поделям нито грам!

Ако оставя и частица да приемеш,
от мене винаги ще ме е срам...


 

 

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??