12.06.2020 г., 23:21 ч.

Ре минор... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
679 2 4

Ре минор…

 

В огледалото виждам понякога

една сянка, една загубена сянка.

Илюзиите не се раждат в мечтите.

Така както мечтите не живеят в забрава.

 

Нищо повече от думи.

Нищо повече от носталгия.

Нищо повече от мигове неизживени.

Нищо повече от неизказани мисли.

 

А нова болка ражда се в опита-

Да откриеш лекът на всеки ден.

А умът ми се загубва в тази сянка-

Загубена в забравата, но и в светлината.

 

Тогава спомените потъват –

в измислените моменти.

Някога преживени във времето.

Там някъде във времето.

 

Но избягали от този свят.

А преживяванията ни въртят се

като във филм на забързан каданс,

докато не дойде онзи миг…

 

Когато лентата реши да се забави-

за да те срещне с нещо или някого.

Да те срещне с онова мигновение –

което мечтае да изплува на брега.

 

Което ще придаде смисъл на всичко.

Кое ще се бори да бъде щастливо.

И макар родило се в ре минор – обича.

Обича лъчите на слънцето, звездите.

 

Тогава илюзиите далеч са от това

 да бъдат мечти. А мечтите не са илюзия.

Те са дела. Те живеят в ре минор-

за да мечтаят. За да се сбъднат.

 

Тогава сянката в огледалото –

отдръпва се да направи път на лъчите.

Отлита и тя свободна.

И няма да живее вече в съжаление.

 

Не желае да живее и в други образи.

И вратите на сърцето си отваря-

да живее в музика си. И без да се променя –

подава ръка на светлината.

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Гавраиле! 😊
  • Харесах!Поздрав!
  • Благодаря ти, Цветенце прекрасно! ❤️🌷🌟🌞🌻🌼🌺
  • Хубав стих, който замисля много! Открих си истини. Хареса ми осъзнатото различие между илюзии и мечти. Мечтите се раждат в минор, защото има липса, но те се появяват, за да бъдат сбъднати. И да, когато на всяка цена се стремим да излекуваме раните на дните, в стремежа си, ние пораждаме нови.
    Благодаря за мъдростта, Лили!🌹🌼💝🍀❤️
Предложения
: ??:??