7.05.2021 г., 17:04 ч.

Редење на слики 

  Поезия » Философска
498 0 0

Пред да ја напишам песната

направив обиколка на сите празни куќи

и случајно потпирајќи се на едно дрво

запалив светло во улицата.

 

Веќе не сум дете

носам чевли број 38,

со нив ти го сечам патот

каде планираш да одиш,

а на тротоарот никне мов.

 

Ми се допаѓа кога молчиш

на сите мои пакости,

оти ме сакаш мене

и моето вешто редење на слики.

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??