2.09.2018 г., 17:04 ч.

Рефрен 

  Поезия
748 2 3

Той е огън, тя е вода.
Той я гори, тя го гаси.
Такава е тази странна игра
и никой не може да се спаси.


Който не знае, крачи смутен,
че той я изгаря, а тя пък го дави.
Това е вечният рефрен
и нищо не може да се направи.


Неизбежният в природата романс.
Щом двете някога се приближат.
Трябва им посредник за баланс,
иначе, ще се унищожат.


Огънят бавно водата извлича.
Постепенно я превръща в пара.
Прекалено буйна вода не обича,
че иначе го потушава.


Тя му бърбори, той и говори.
Той пращи, а тя ромоли.
С огън трудничко се спори.
Може да те заболи.


Той я затопля, когато е хладна.
Тя не спира да го отразява.
Честичко е безпощадна.
Заври ли, той пък задимява.


Той се запалва, тя извира.
Един на друг са антидот.
Всичко тук без тях умира.
А с тях поражда се живот.

© Джон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??