11.07.2007 г., 22:54 ч.

РЕКА 

  Поезия
616 0 10
Тази бърза река
всеки камък я прави на пяна...
И от болка заоблени,
всички камъни
продължават да спират реката.
Тази луда река
се извива, подобно змия,
рекошира във камъни-стражи,
във подмоли провира се даже
и спринтира със хъс към целта -
да прегърне солената истина
и навлязла в морето-живот,
дето камъни няма насреща и
да усети, че лудото бързане
само част е от вечен покой.
Тази бърза река,
тази луда река,
помъдряла със времето...
ала късно.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??