5.01.2020 г., 12:47 ч.

Река Йордан 

  Поезия
844 0 0

Тече през долина свещена

библейската река Йордан.

Морето Галилейско прекосява,

там в ниското да секне в своя бяг.

 

Видяла чудеса велики,

водите тихи влачи и разказва.

Местата свети щом ти посетиш,

ще слушаш разказа и непрестанно.

 

Разказва за пророк Йоана,

Исуса що предсказал на света.

Как кръстил Господ във водата,

свещена носи се и до сега!

 

И гълъб бял на рамото Исусово яви се,

глас Божи възвестил от небесата,

Вий поклонете ми се, аз съм Господ,

в небето и в дух свят и в моят син!

 

В тъмница Ирод хвърлил е пророка,

измъчвал го, главата му той взел.

Но що Йоан предрекъл случило се Боже,

и чудото небесно да се отрече не може!

 

И днес с името Христово на уста,

почитаме свещената река.

И кръста хвърляме при нея в този ден,

от тебе Боже нека бъде той благословен!

 

Извадим ли го от водата чиста и свещена

разпятието от теб благословено,

на теб горещо молим се за опрощение,

получим ли го Боже, туй е нашето спасение!

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??